Prijzen

Portretten

Little girlhoutskoolportret o.b.v. fotoacrylverfportret
Houtskool - 24 x 30 cm - € 130,00Pastel - 24 x 30 cm - € 130,00
                15 x 24 cm - € 65,00
Acrylverf op doek - 30 × 40 cm - € 240,00
Hierboven ziet u enkele voorbeelden van materialen en prijzen. Het gebruikte materiaal is niet van invloed op de prijs, het formaat wel. Het formaat 15 x 24 cm is niet beschikbaar in acrylverf. Hieronder een overzicht (verzendkosten inbegrepen).

15 x 24 cm – € 65,00 (1 object; niet in acrylverf)
24 x 30 cm – € 130,00 (1 object)
30 x 40 cm – € 240,00 (2 objecten)
50 x 70 cm – € 375,00 (3 of 4 objecten)

Schilderijen

De prijs van een schilderij dat ik in opdracht maak, is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Het materiaal van de ondergrond. U kunt kiezen voor doek, maar materialen als papier, gipsplaat en ook hardboardplaat behoren tot de mogelijkheden. Ik geef u graag advies daarover.
  • De gebruikte materialen en de technieken waarmee ik gewerkt heb. Deze zijn een belangrijk onderdeel van de prijs.
  • De tijd die ik aan het werk heb besteed en de afmetingen van het schilderij.

De invloed van deze factoren is voor elk schilderij weer anders en hangt nauw samen met uw wensen. Het is daarom vrijwel ondoenlijk om op voorhand vaste prijzen aan te geven, maar u kunt uitgaan van een “vanaf-prijs” van € 150,00. De gegevens die bij de schilderijen op deze site worden vermeld, geven wellicht een indruk welke factoren van invloed zijn geweest op de uiteindelijke prijs. Als u mij laat weten wat uw wensen zijn voor een nieuw schilderij, maak ik graag een offerte voor u. 

Als u meer informatie wilt over een bepaald schilderij, of als u meer wilt weten over de mogelijkheden, neemt u dan contact met mij op.

Ik woon en werk in Italië. De verzendkosten zijn altijd inbegrepen in de prijs. Wel geldt een aanbetaling van € 15,00 voor het laten maken van een schilderij of portret.

Sculpturen

Het proces om een OOAK sculptuur te maken is lang. Alles is handgemaakt en eenmalig. Bij de sculptuur hoort ook een karakterbeschrijving en een kort verhaal.
Elke sculptuur heeft een andere prijs, het ligt aan de materialen die ik gebruikt heb, en natuurlijk ook aan het aantal uren dat ik eraan gewerkt heb. Als u interesse hebt, stuur mij gerust een berichtje en ik informeer u graag.

Materialen

Werk in uitvoeringGraag vertel ik u iets meer over de verschillende materialen die ik gebruik om een portret of schilderij te maken. Er zijn natuurlijk de kleuren, zoals verf en pigmenten, maar de ondergrond, de “drager” is ook heel belangrijk. Door een goede kwaliteit ondergrond bent u ervan verzekerd dat het schilderij of portret een leven lang mooi blijft. Of het nu gaat om het papier voor een houtskooltekening of het doek voor een schilderij, het moet de kleuren goed vasthouden en niet absorberen, en de kleuren moeten mooi blijven en niet te flets of te donker worden. Daarom gebruik ik verschillende typen dragers.

Papier

Voor de houtskooltekening neem ik een speciaal soort papier.Papier uit Fabriano Het komt uit Fabriano, een stad niet ver van mij vandaan en tevens dé stad waar je, al sinds de 13e eeuw, moet zijn voor goed papier (de stad heeft ook een papiermuseum: Museo della Carta e della Filigrana). Dit papier heeft de eigenschap dat ik tijdens het maken van een portret de houtskool mooi op kan bouwen. Het gaat niet verkleuren en houdt de houtskool goed vast.

Het pastelportret eist een andere papiersoort. Om een mooi pastelportret te maken bouw ik het portret op en werk ik vaak met 6 of 7 lagen pigment. Meestal begin ik met een laag aquarelverf en daarna ga ik het portret verder opbouwen met pigmenten. Pastelmat papierHet is heel belangrijk dat het papier al deze lagen goed vasthoudt. Ik heb gekozen voor pastelmat van Clairefontaine. Dit materiaal staat erom bekend dat het de kleuren goed vasthoudt en erg lang mooi blijft – zoals ze in de reclame zeggen: “meer dan een leven lang”. Er is ook geen fixatief nodig, en dat is een groot voordeel want vaak kan een fixatief de helderheid van de pigmenten aantasten.

Canvas

Het canvas dat ik gebruik is al geprepareerd, maar omdat de laag primer vaak minimaal is, prepareer ik het zelf nogmaals met een primer die ik zelf samengesteld heb. Ook hier met het oog op de houdbaarheid van de kleuren ook op de langere termijn. De schilderijen behandel ik altijd nog met een beschermlaag.

Een pastelportret of houtskooltekening kunt u het beste door een lijstenmaker in laten lijsten zodat het mooi beschermd is. In de instructies die ik meestuur, leest u meer.

Reacties zijn gesloten.